DSP Alba: Informații actualizate despre campania de vaccinare anti-COVID în județul Alba

- Social - martie 24, 2021
campanie
Distribuie

Miercuri, 24 martie, DSP Alba a făcut publice informații la zi despre campania de vaccinare anti-COVID în județul Alba.

Astfel, totalul dozelor de vaccin anti-COVID administrate în județul Alba, de la începutul campaniei de vaccinare (4 ianuarie 2021) până în prezent este de 53.248.

Dintre acestea, 36.646 reprezintă prima doză (practic numărul persoanelor imunizate în județul Alba cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID) și 16.602 – rapelul.

În județul Alba funcționează momentan 11 centre de vaccinare: 2 în Alba Iulia și câte 1 la Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuș, Ocna Mureș, Abrud, Câmpeni și Zlatna.


Reamintim că în România există 3 tipuri de vaccinuri autorizate, așa cum reiese și din informațiile publicate pe site-ul oficial www.vaccinare-covid.gov.ro, astfel: vaccinul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty), vaccinul Moderna și vaccinul AstraZeneca.


În județul Alba vaccinurile utilizate în prezent sunt BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty) și Moderna (momentan mai mult pentru rapeluri) în centrele din Alba Iulia (Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918), Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuș, Ocna Mureș, Câmpeni și Zlatna și vaccinul AstraZeneca în 2 centre: Centrul de la Sala de Sport ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia și Centrul de vaccinare Abrud.

Service camioane
Comments are closed.