Discuții privind schimbarea administratorului Termocentralei Mintia

- Nationale - februarie 20, 2021
Distribuie

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a reiterat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri la care a invitat conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi parlamentari ai judeţului, faptul că instituţia pe care o conduce doreşte să preia în administrare Termocentrala Mintia, însă fără datoriile acumulate de aceasta în timp.

Discuţiile, care au durat mai multe ore, s-au axat pe situaţia actuală a CEH şi pe problemele apărute în Valea Jiului, în contextul protestelor minerilor care sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor.

„Marţi dimineaţă voi fi prezent la Ministerul Energiei pentru a discuta propunerile noastre. Preluarea Termocentralei Mintia nu trebuie tratată simplist. Nu preluăm o sobă de teracotă, preluăm o unitate vitală pentru sectorul energetic, o valoare pentru România, singura termocentrală din Nord-Vestul ţării capabilă să asigure echilibrul energetic al României”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.

În ceea ce priveşte datoriile termocentralei, el a menţionat, de exemplu, că numai valoarea amenzilor care trebuie achitate pe linia protecţiei mediului o depăşeşte pe cea a activelor.

Service camioane
Comments are closed.