Debut cu dreptul pentru șahiștii cugireni în Divizia B

- Sport - noiembrie 28, 2022
Distribuie

Organizată la Hotelul Leul de Aur din Sebeş, seria de recalificări a Diviziei B la şah reuneşte 5 echipe: Bistriţa, Cluj-Napoca, Piteşti şi Cugir care îşi dispută ultimul loc calificant în Divizia A din 2023.

După ce au ratat calificarea (reușită în schimb de CSM Unirea Alba Iulia), şahiştii cugireni au debutat excelent în grupa de recalificare învingând cu 3-1 una dintre favoritele la promovare, Asociaţia Şah Club Bistriţa. Victoriile echipei cugirene au fost obţinute de campionul naţional de amatori Romulus-Cristian Ştefan, care l-a învins la masa 1 pe maestrul FIDE Paul Rusan, şi Ovidiu Crăciun, care a trecut la masa 3 de Vasile Strugari, un tânăr şahist năsăudean care s-a remarcat şi ca jucător profesionist de poker! La mesele 2 şi 4 Ilie Arion şi Doru Jiroş au remizat împotriva lui Radu Chima şi Denis Şandor, ne anunță antrenorul și organizatorul de competiții Marius Ceteraș.

Tot în prima rundă, clujenii au jucat între ei: ACS Napocensis Activ Cluj-Napoca 1 a învins ACS Napocensis Activ Cluj-Napoca 2 cu 4-0, urmând să întâlnească în runda secundă echipa din Bistriţa, în timp ce CSO Metalurgistul Cugir va juca împotriva ACS Alfil Piteşti.

Meciurile din recalificările Diviziei B de la Sebeş se vor încheia marţi 29 decembrie, dar evenimentele şahiste continuă în perioada 2-6 decembrie la Sebeş şi Alba Iulia cu Festivalul Internaţional al României la Şah organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba.

Service camioane
Comments are closed.