Darko Zakoc: Per ansamblu, sunt mulțumit de prima parte a sezonului

- Sport - decembrie 21, 2020
Distribuie

Antrenorul principal al CSM Volei Alba Blaj, Darko Zakoc vorbește, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, despre prima parte a sezonului 2020-2021, calificarea în semifinalele Cupei Challenge și așteptările pe care le are de la campioana României pentru returul campionatului. Interviul îl puteți citi mai jos.

Cum caracterizați acest tur de campionat, desfășurat în condiții atipice?

Aveți dreptate! A fost un sezon atipic, foarte greu, cu multe probleme, mai ales cele legate de carantină, pentru că au fost zile în care am avut la antrenamente doar cinci jucătoare, din cauza coronavirusului. Din fericire am scăpat ușor, situația putea fi mai grea și am putut forma echipe competitive la turnee. Am pierdut neașteptat punct cu Rapid (n.r. fără patru jucătoare de bază, infectate cu Covid-19) și am mai pierdut două puncte cu CSM Târgoviște, într-un meci pe care l-am avut în mână. Altul în locul meu ar folosi ca alibi faptul că am avut doar șapte zile la dispoziție pentru a pregăti acest meci în efectiv complet, dar acolo nu a fost doar această problemă. În acel meci am făcut greșeli de ordin tehnic și tactic, nu am închis setul doi, când puteam duce scorul la 2-0 și consider că nu avem motive obiective ca scuze.

Sunt lucruri pe care trebuie să le reparăm, pe care trebuie să le facem mult mai bine decât în acest tur de campionat, dacă vrem să ne păstrăm locul pe care toți îl așteaptă de la noi, adică dacă vrem să rămânem campionii României.

Având în vedere condițiile pe care le-ați enumerat, sunteți mulțumit de evoluția echipei în această primă parte a sezonului?

Per ansamblu, sunt mulțumit de prima parte a sezonului, am așteptat de la unele fete mai mult, dar am avut problemele pe care vi le-am zis anterior și nu am lucrat așa cum am fi făcut-o în condiții normale. Vom vedea, dacă va fi bine în perioada ianuarie-februarie, putem reveni la nivelul optim pentru jocul nostru obișnuit.

Echipa s-a calificat în semifinalele Cupei Challenge. Putem obține trofeul?

În Cupa Challenge suntem una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului, așteptăm modul în care se vor juca semifinalele, cred că avem un avantaj în semifinale, pentru că am evitat echipele din Turcia. Avem prima șansă cu MCM Kaposvar, iar după, la finală, totul este deschis, se joacă. Unul dintre obiectivele noastre din acest an este câștigarea Cupei Challenge.

Voleiul fără spectatori?

Este foarte greu voleiul, sportul în general, fără suporteri, este alt ambient, care influențează modul în care se motivează echipele pe teren și, din păcate, nu ne putem bucura de prezența fanilor. Sperăm că, în viitor, va fi mai bine și că ne vom reîntâlni la sală cu suporterii noștri. Cu această ocazie, îi salut pe toți cei care sunt alături de noi. Fanii echipei nu sunt cu noi fizic, dar știu că se gândesc la noi și că ne-au susținut de la distanță, urmărind transmisiunile video. Le transmit sărbători fericite și un nou an mai bun!

CSM Volei Alba Blaj ocupă locul 2 în clasamentul turului Diviziei A1 la volei feminin, cu zece victorii din unsprezece meciuri, 30 puncte, 32 de seturi câștigate și doar șase pierdute. De asemenea, Volei Alba Blaj este calificată în semifinalele Cupei Challenge la volei feminin. Campionatul se va relua în perioada 22-24 ianuarie, cu primul turneu al returului sezonului regulat, pe care CSM Volei Alba Blaj îl va organiza în Sala „Timotei Cipariu”.

Service camioane
Comments are closed.