Daniel Gheorghe Rusu: Scoateți porcii din politică, nu din gospodăriile românești!

- Politice - februarie 3, 2021
Distribuie

Deputatul AUR de Alba Daniel Gheorghe Rusu l-a interpelat, miercuri, pe ministrul Agriculturii pentru o măsură luată zilele trecute (ordinul ministrului nr.24/29.01.2021), care, în opinia sa, ”CONDAMNĂ LA DISPARIȚIE rasele românești de suine”.

”Practic, acest ordin duce la nimicirea totală a micilor producători din România, respectiv dispariția micilor gospodării țărănești, precum și a exploatațiilor mijlocii cu efective de 30-130 de capete.

🐷 SE INTERZICE REPRODUCȚIA! – Deci micii gospodari vor avea mari dificultăți să se aprovizioneze cu purcei din rasele românești consacrate Mangalița și Bazna.

🐷 AGROTURISM PUS PE BUTUCI – Din cauză că numărul maxim de porci permisi pe gospodărie va fi de 5, pentru cei care dețin pensiuni agroturistice va fi foarte greu să poată oferi turiștilor bucate de calitate, tradiționale,

🐷 Exploatațiile mijlocii devin exploatații comerciale de tip industrial, ceea ce înseamnă SISTAREA creșterii porcilor în sistem semideschis și creșterea lor în sistem “artificial”, între ziduri de beton.

🐽 Ministrul a încălcat grav transparența decizională din statele UE, nechemând la dezbateri membrii Asociației Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna.

Aceștia atrag atenția – “Vecinii noștri din Ungaria fac bani mulți cu carnea de porc Mangalița, carne pe care o exportă în toată Europa, în America și în Asia! Poate ar trebui să luăm exemplul lor!””, afirmă deputatul Daniel Gheorghe Rusu.

Service camioane
Comments are closed.