Cum avem grijă de piele în mod corespunzător în sezonul cald?

- Evenimente - iunie 30, 2021
alba
Distribuie

Vara este fara doar si poate unul dintre cele mai indragite anotimpuri ale anului avand in vedere ca in general, in aceasta perioada avem tendinta sa petrecem mai mult timp in natura, bucurandu-ne din plin de soare, de apa si de momentele petrecute cu cei dragi sufletului nostru. Sezonul cald insa vine si cu o serie de provocari pentru organsimul nostru, in special pentru piele. Mai excat, asa cum probabil bine stim, pielea este cel mai extins organ al corpului omenesc, astfel ca ea este si cea mai expusa la diferiti factori de mediu mai mult sau mai putin prielnici. Din acest motiv, este recomandat sa tinem cont de cateva aspecte de baza in ceea ce priveste ingrijirea corespunzatoare a acestia, dar si a intregului organism in aceasta perioada.

Pielea are nevoie de o ingrijire “personalizata” in functie de anotimp, pentru ca fiecare dintre acestea dispun de cateva particularitati care pot fi mai mult sau mai mai putin nocive pentru corpul nostru. Vom discuta asadar astazi despre cateva moduri simple prin care putem avea grija de piele in sezonul cald.

Hidratarea, un lucru esential pentru o piele sanatoasa.

Hidratarea corespunztoare este un lucru important pe intreg parcursul anului, pentru ca de acest lucru depinde buna functionare a intregului organism, nu doar sanatatea pielii. Spre deosebire de alte anotimpuri, in timpul verii corpul nostru pierde o cantitate destul de mare de apa zilnic, astfel ca este esential sa ne hidratam suficient. In general specialistii ne recomanda sa consumam cel putin 2 litri de lichide pe zi. Astfel, pe langa o ceasca de cafea care sa iti rasfete simturile, adauga si un pahar generos cu apa, corpul iti va multumi.

Utilizeaza constant creme de fata si de corp cu factor de protectie solara

Utilizarea cremelor cu factor de protectie solara nu reprezinta nicidecum un moft, ci este o necesitate absolut stricta, pentru ca reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii prin care putem proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV. Cu totii visam la un bronz perfect, care sa reziste cat mai mult, insa expunerea iresponsabila la soare poate fi un factor generator de numeroase probleme, in special la nivelul pielii. Din acest motiv, este imperios necesar sa utilizezi o o crema pentru ingrijirea corpului cu factor de protectie solara cat mai ridicat.

Expune-te la soare in mod responsabil

Razele soarelui in timpul verii nu sunt atat de sanatoase precum avem tendinta sa credem, mai ales in timpul amiezii cand radiatiile UV sunt mai intense ca oricand. Astfel, recomandarile specialistilor in ceea ce priveste expunerea la soare sunt acelea de a evita pe cat posibil deplasarile prin soare in timpul amiezii, iar palaria reprezinta un accesoriu vestimentar important in astfel de situatii. Intervalul de expunere considerat periculos se situeaza intre orele 10:00 – 16:00, perioada in care nu este recomandat sa ne expunem la soare, mai ales fara a apela la ajutorul cremelor de protectie.

Consuma din plin antioxidanti

O alimentatie sanatoasa nu doar ca este un veritabil aliat pentru sanatatea pielii, ci antioxidantii pot chiar inceti procesul de imbatranire al acesteia. Antioxidantii se regasesc in cantitati mari in cadrul fructelor si legumelor proaspete, de aceea este foarte recomandat sa le consumi cu regularitate.

Service camioane
Comments are closed.