Cum ar arăta orașul turistic Alba Iulia fără restaurante, cafenele și hoteluri? Milițienii din IPJ, pompierii și jandarmii au băgat mâna până la cot în conturile goale ale HORECA din Alba Iulia!

- Evenimente - martie 15, 2021
alba
Distribuie
  • Trăiască “Planul de amenzi” din cadrul MAI
  • Cu mascații la terasă: în ultimele săptămâni, pompierii, milițienii și jandarmii sunt mai mulți decât clienții care intră în restaurantele și cafenelele din Alba Iulia
  • La un interval de două zile, bugetarii din MAI vin în control cu amenzile la purtător!
  • „Majoritatea teraselor din Alba nu reprezintă risc COVID. Se asigură circulația aerului”!

La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți reprezentanți din sectorul HORECA din Alba Iulia au solicitat o nouă întâlnire cu autoritățile județului Alba, în încercarea de a trage un ultim semnal de alarmă: MURIM!!!

Deși au fost invitați, „călăii” HORECA din Alba Iulia au lipsit. Respectiv cei care dau în această perioadă cele mai multe amenzi, pe fondul schimbărilor legislative (unele doar de interpretare), pornite de la cel mai înalt nivel, respectiv Raed Arafat.

Majoritatea amenzilor sunt aplicate pe bandă rulantă și complet idiot de către aghiotanții din MAI: Poliția Municipală, Jandarmerie și Pompieri.

Modul aberant în care angajații MAI au început în ultimele 2-3 săptămâni să își facă toate controalele trădează clar celebrul “plan de amenzi” din epoca de aur a acestei minunate țări. O perioadă de care bugetarii din MAI se pare că se despart cu mare greutate, în sensul că deloc! Mai ales că se apropie Paștile și…primele de Paști!  

Ciocniri violente cu alte ocazii

Se pare că astfel de întâlniri au mai avut loc (s-a vorbit de o întâlnire anterioară datei de 12 martie, în cerc mai restrâns). La acea întâlnire reprezentanții IPJ și pompierii au ieșit tare șifonați, fiind apostrofați pentru modul discreționar în care au luat în colimator anumiți agenți economici. Mai mult, pe legislația actuală, modul de înțelegere al termenului terasă încă lasă loc la interpretări. Iar cel care face interpretarea are pixul și cotorul de amenzi în mână…

Astfel că la întâlnirea la care facem referire, cea de vineri, Prefectul județului nu a mai venit, iar șefii de la Pompieri, Poliție și Jandarmerie i-au urmat exemplul.

În fața reprezentanților HORECA au fost numai primarul mun. Alba Iulia, Gabriel Pleșa, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, dar și senatorul PSD Călin Matieș (acesta din urmă ca senator, dar și ca “fost” proprietar de business în domeniu – căci se pare că le-a „predat” familiei odată cu alegerea sa în Parlamentul României).

Noii clienți HORECA din Alba Iulia

Reprezentanții HORECA din Alba Iulia s-au plâns în fața primarului Pleșa de faptul că în ultimele 2-3 săptămâni lucrurile au scăpat de sub control și se fac presiuni imense.

„Așa nu se mai poate. Sunt 7 luni de când tot aduc bani de acasă, cu speranța că nu voi ajunge să închid de tot. Abia mai pot ține angajații. Vânzările s-au prăbușit. Cei din poliție de la municipiu, cu jandarmii vin din 2 în 2 zile în controale. Amenzi de fiecare dată… Și nu vorbim de siguranța alimentară, să ne înțelegem. De ce ai termopane și nu folie. De ce ai folie și nu termopane.. Legea fumatului a scos clienții afară, iar pe terasă ne iau la rost că de fapt nu mai este terasă, că deja ai nu știu câți pereți. Am ajuns ca polițiștii, jandarmii și pompierii să fie mai mulți decât clienții la mine la terasă”, ne-a declarat unul dintre patronii prezenți la întâlnire (nu vom da numele, doar pentru că din ce înțelegem controalele preferențiale ale MAI i-ar putea închide și mai repede afacerea).

De asemenea, patronii celor mai importante afaceri HORECA din Alba Iulia au mai tras un semnal de alarmă primarului Gabriel Pleșa: “fără noi Alba Iulia este moartă! Ne lăudăm că Alba Iulia este un oraș turistic! Nici poveste. În Alba Iulia avem vizitatori, nu turiști. Este cu totul altceva…Vă rugăm să faceți diferența domnule primar!”

COVID-19 și terasele!

Cum toate controalele din această perioadă se învârt în jurul pandemiei, singurul în măsură să aducă un pic de lumină cu privire în chestiune a fost directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. Iar concluziile acestuia au fost clare și la obiect:

  1. Nu există niciun studiu cu privire la răspândirea COVID în sectorul HORECA. Nu au fost semnalate cazuri, anchete epidemiologice etc.
  2. DSP Alba în cazul teraselor: singura chestiune analizată de specialiștii DSP este să se asigure circulația aerului! Din acest punct de vedere majoritatea teraselor nu reprezintă risc COVID

Cum șefii MAI (poliție, jandarmi, pompieri) au lipsit, nu vă putem prezenta și punctul lor de vedere de la întâlnirea cu pricina. O chestiune de bun simț ar fi însă ca măcar acum, când li s-a aruncat mănușa, să iasă în față și să răspundă acuzațiilor grave cu privire la modul “profesionist” în care se aplică (sau nu) planul de amenzi în Alba Iulia!

Totuși, 12 controale în câteva săptămâni la aceeași locație?! Este cam greu de demonstrat obiectivitate, nu credeți dragi milițieni din IPJ Alba?

Service camioane
Comments are closed.