Crucea Roşie Română Filiala Alba, alături de populaţia afectată de Codul Galben de caniculă din Alba Iulia și Aiud

- Social - iulie 15, 2021
alba
Distribuie

Urmare a instaurării Codului Galben de caniculă, Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Primăria municipiului Aiud au luat măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

Astfel, Crucea Roșie Română Filiala Alba a asigurat dotarea necesară pentru 3 puncte de prim ajutor, în Alba Iulia și Aiud, în vederea diminuării riscului pentru sănătate, prin prevenirea fenomenelor de deshidratare şi hipertermie, după cum urmează:

În Alba Iulia sunt organizate două puncte de prim ajutor: în zona Cetate a municipiului, pe Bulevardul Transilvaniei, lângă BCR, respectiv în zona centru – în fața complexului Mercur City Center, fiind funcționale în intervalul orar 10.00-17.00.

În municipiul Aiud, punctul de prim ajutor este în zona centrala pe artera principală, lângă BCR, în intervalul orar 10.00-17.00.

Personalul medical de specialitate angajat şi voluntar va asigura următoarele servicii:

-măsurarea tensiunii arteriale

-oferirea de apă potabilă trecătorilor

-consilierea populaţiei pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare.

Crucea Roșie Română Filiala Alba îndeamnă populația afectată de caniculă să fie prudentă în acestă perioadă și să urmeze recomandările realizate de către autoritățile locale în ceea ce privește deplasările în exteriorul locuinței precum și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Service camioane
Comments are closed.