Creșe de proximitate, utilități, investiții în sănătate și într-un mediu sănătos – amendamente ale consilierilor PSD pentru Alba Iulia

- Politice - aprilie 15, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali ai PSD au depus amendamente asupra proiectului bugetului local pe anul 2021 pentru proiecte de educație timpurie, sănătate, locuire, sport și ecologizare.

Aleșii social-democrați, Bogdan Medrea, Alin Stanciu, Narcisa Bărbuleț și Dana Nanu, susțin construirea a 4 creșe de proximitate – după modelul Primăriei Sector 4 București – prin care se vor crea 180 de noi locuri pentru cei mici. Cu doar jumătate din banii prevăzuți de alianța PNL-USR, pentru investiții în clasicele creșe, putem înființa de două ori mai multe locuri, apelând la creșe modulare, prin care oferim aceleași condiții și servicii. Astfel, rezolvăm definitiv problema educației timpurie care trenează de mulți ani, iar părinții își vor putea reîncepe încrezători activitatea profesională după cei doi ani de îngrijire a copilului.

Alt proiect vizează amenajarea a două platforme de colectare a deșeurilor provenite din construcții, pe malul râului Ampoi și în zona Oarda, care vor deservi întreg municipiul. Astfel, va fi eliminată depozitarea pe spațiul public a deșeurilor provenite din construcții, diverse reparații și reamenajări de clădiri.

Alte investiții vizează extinderea sistemului de apă potabilă și canalizare, pe străzi din Oarda de Micești, reabilitarea termică a unui dispensar medical, refacere tribună de fotbal (de la stadionul din Oarda) și sprijin financiar pentru finalizarea unui locaș de cult.

Sunt investiții care oferă siguranța unui trai mai bun, în concordanță cu programul de guvernare pe care PSD Alba Iulia l-a prezentat oamenilor înainte de alegerile locale. Acestea sunt susținute și de către parlamentarii de Alba, Victor Negrescu, Radu Tuhuț și Călin Matieș, care se implică activ în proiecte ce au ca scop creșterea calității vieții oamenilor.

Ședința în care se votează noul buget va fi un bun prilej și pentru primarul Gabriel Pleșa să vorbească despre marile sale proiecte, promise în campania electorală, și să spună câți bani vor fi alocați pentru începerea lor. Oamenii trebuie să știe când vor circula cu tramvaiul promis de Pleșa la Alba Iulia, când se vor trata în noul spital, pe care edilul a spus că îl va construi, și când va începe construcția noului pod peste râul Mureș de la Partoș. Dacă privim la cele 6 luni de mandat ale lui Gabriel Pleșa, observăm că până acum nu s-a ținut de cuvânt. În campania electorală susținea că înainte de a taxa parcările, trebuie să le creezi. A făcut exact invers și înainte de a amenaja locuri suplimentare, le-a taxat pe cele existente. În calitate de viceprimar PNL, nu s-a zbătut pentru a crea noi locuri la creșe, în calitate de candidat a criticat acest aspect, iar în calitate de primar nu vine cu soluții pentru depășirea crizei.

Sperăm că ”noul” Gabriel Pleșa va fi mai receptiv decât ”vechiul” și va fi de acord cu soluțiile propuse de PSD pe acest subiect care, odată implementate, vor pune punct final unei probleme vechi și des disputate. Iar consilierii PNL și USR-PLUS vor adopta amendamentele.

Service camioane
Comments are closed.