Consilierii PSD Alba Iulia au obținut reabilitarea termică a cabinetului medical din Oarda de Jos

- Politice - mai 6, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Amendamentul depus de grupul consilierilor locali la bugetul pe anul 2021, privind reabilitarea termică a cabinetului medical din Oarda de Jos în valoare de 50000 lei a fost aprobat, iar astfel lucrările trebuie să înceapă cel târziu în următoarele luni.

Reabilitarea termică a tuturor clădirilor pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră este prevăzută de Uniunea Europeană, pentru reducerea poluării, iar pentru astfel de proiecte se accesează bani europeni.

De asemenea, Primăria Alba Iulia trebuie să fie alături de medicii de familie care se îngrijesc de sănătatea noastră, a tuturor, mai ales în contextul în care nu are un spital în subordine. Cabinetul medical din Oarda de Jos deservește circa 2.000 de pacienți, dintre care în jur de 1.400 sunt locuitori ai cartierului Oarda. Clădirea aparține primăriei și nu a mai beneficiat de îmbunătățiri de mulți ani. Cu această ocazie, solicităm urgentarea demersurilor privind începerea lucrărilor de reabilitare.

Voi susține necesitatea organizării de consultări periodice între autoritatea locală și medicii de familie din municipiu!

Medicul de familie îndeplinește un rol extrem de important în sistemul național de sănătate și este alături de pacient, indiferent de afecțiunea pe care o prezintă și chiar dacă acesta are nevoie și de consultație și tratament de la medicul specialist. Medicul de familie este noapte și zi alături de pacienții lui, îi îngrijește pe cei cu afecțiuni acute sau cronice, pe nou-născuți, adolescenți, gravide sau vârstnici. Să nu uităm că medicii de familie sunt cei care monitorizează pacienții suspecți sau bolnavi de COVID-19 la domiciliu și se implică activ pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

În calitate de consilier local, îmi doresc o colaborare cu toți medicii de familie, care trebuie să se simtă reprezentați, iar administrația locală să pună sănătatea oamenilor pe primul plan. Am convingerea că toți medicii de familie din municipiu trebuie susținuți, mai ales acum, în contextul pandemic. În următoarea perioadă vom efectua vizite la celelalte cabinete medicale din Alba Iulia pentru a ne informa cu privire la nevoile cadrelor medicale și pentru a veni în sprijinul lor.

Alin Stanciu,

Consilier local PSD Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.