Consilierii locali ai PSD Alba Iulia încearcă modificarea regulamentului parcărilor cu plată

- Politice - ianuarie 24, 2021
Distribuie

Grupul de consilieri locali ai PSD Alba Iulia a înaintat primăriei municipiului o serie de modificări ale regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată care vin în sprijinul tuturor conducătorilor auto.

”În primul rând, am cerut reducerea tarifului pentru abonamentele anuale, de reședință, pentru locuitorii din zonele centrale ale orașului, astfel încât să fie la același nivel cu tarifele aplicate în zonele marginale, în contextul în care a intrat în vigoare sistemul parcărilor cu plată (nerezidențiale, plata cu ora). Persoanele care locuiesc în zone centrale achită, oricum, taxe mai mari pentru impozitul pe clădire, iar o taxă mai mare și pe locul de parcare ar fi nejustificată.

În al doilea rând, am solicitat reducerea tarifului pentru abonamentele anuale pentru persoanele care au joburi în zone centrale unde, recent, au fost instituite parcările nerezidențiale (plata cu ora). Nu este normal să plătim același preț pentru parcare când mergem la serviciu sau când ne deplasăm în alte scopuri.

În al treilea rând, am cerut ca veniturile strânse din plata parcărilor să fie redirecționate spre crearea altora noi, atât de necesare municipiului nostru”, au explicat consilierii locali ai PSD Alba Iulia.

”PSD Alba a fost, de la bun început, împotriva taxării parcărilor publice (plata cu ora), cu excepția celor din zone cu obiective turistice. Nu este normal ca oamenii să plătească pentru parcări pe care oricum le găsesc cu dificultate, spre exemplu, în fața spitalului sau a policlinicii. Nu vom uita ceea ce a spus primarul Gabriel Pleșa în campania electorală: ”Înainte să taxeze locuri de parcare, o administrație trebuie să se asigure că acestea există” și ceea ce face acum, în contextul în care nu a creat altele noi.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia vor acționa mereu în interesele oamenilor și vor face tot ce le stă în putință pentru ca drepturile și interesele celor mulți să fie respectate de către majoritatea PNL – USR-PLUS formată în consiliul local”, se arată într-un comunicat de presă.

Service camioane
Comments are closed.