Consilier local PSD Alin Stanciu și vicepreședinte PSD Alba Iulia Cosmin Pița, în cartierul Micești: „Infrastructura rutieră trebuie să devină o prioritate, iar oamenii să fie informați privind potabilitatea surselor publice de apă!

- Politice - martie 15, 2021
psd
Distribuie

Preocupat cu rezolvarea disensiunilor dintre USR-PLUS și PNL, partide aflate în alianță dar cu puncte de vedere total diferite, primarul Gabriel Pleșa uită de adevăratele probleme ale cetățenilor și de ceea ce așteaptă ei de la administrația locală.

În municipiul Alba Iulia sunt 150 de kilometri de drumuri care necesită asfaltare, iar investițiile în infrastructura rutieră trebuie să devină o prioritate. Pe lângă fondurile europene și cele guvernamentale, un procent însemnat din bugetul general al municipiului Alba Iulia trebuie să meargă înspre drumuri. Suntem conștienți nu se pot asfalta toate străzile într-un termen scurt, dar la nivelul administrației locale trebuie să existe o strategie clară prin care, într-o perioadă determinată de timp, să avem asfalt pe toate străzile.

În altă ordine de idei, revenim asupra unei solicitări mai vechi: Primăria este obligată prin lege să monteze panouri de informare privind potabilitatea apei lângă izvoarele publice de apă si să amenajeze acest dar primit de la natură! Nici pe site-ul primăriei aceste informații nu sunt actualizate:

👉 https://www.apulum.ro/index.php/servicii/apa-izvoare

Avertizarea populației, prin afișarea, la loc vizibil şi protejat, a înscrierilor «apa este bună de băut» sau «apa nu este bună de băut» este un demers ce are ca scop protejarea sănătății populației.

Dacă cetățeanul nu respectă legea și, spre exemplu, parchează într-un loc interzis, prin politica dusă de șefii administrației locale îi este ridicată mașina și este amendat. Dacă primăria nu respectă legislația, de ce nu este sancționată și obligată să o respecte?

Alba Iulia are nevoie de un plan coerent și sustenabil de dezvoltare, nu de scandal între partidele care au fost alese să guverneze local!

FOTO – cartier Micești, strada Zăvoi, 14.03.2021

Service camioane
Comments are closed.