Comunicat de presă: Ar fi fost mai util să colaborăm toți primarii localităților afectate și, împreună cu reprezentanții si specialiștii de la APA CTTA, să găsim cele mai rapide și bune soluții!

- Administratie - iulie 16, 2021
Distribuie

Referitor la anunțul publicat de Primăria Comunei Ciugud pe Facebook în data de 14 iulie 2021, în care se afirmă că : “De rețeaua Comunei Ciugud au fost legate apoi și satele Totoi și Dumitra, situație care în prezent creează mari probleme în satul Teleac, unde nu există presiune în rețea sau au loc întreruperi frecvente” pentru corecta informare a cetățenilor din localitatea Teleac și a celorlalți cetățeni, dorim să facem următoarele precizări :

– conducta de apă potabilă (conductă de aducțiune), care alimentează satele Totoi și Dumitra face parte din domeniul public al Comunei Sântimbru. Conducta începe de la podul de peste râul Mureș din Teleac, se termină la rezervorul de apă amplasat pe deal, în satul Teleac și nu are nicio legătură cu rețeaua de distribuție a Comunei Ciugud. De la magistrala de apă firul 2 ( ɸ 600 ) până la podul peste râul Mureș de la Teleac este o conductă de aducțiune comuna, care alimentează comunele Ciugud și Sântimbru (satele Totoi și Dumitra) în faza de proiectare, dimensionată corespunzător.

Stimați colegi de la Primăria Ciugud, înainte de a face afirmații publice despre administrațiile publice locale învecinate, apreciem că se impune să va informați în prealabil, iar informațiile prezentate locuitorilor sa redea corect starea de fapt și de drept. Considerăm că această situație privind furnizarea apei potabile se datorează unui eveniment nedorit care a avut loc în timpul executării lucrărilor la autostradă și a determinat spargerea conductei magistrale  de ɸ 600 , nefiind cauzată de SC APA CTTA. În această situație, apreciem că ar fi fost mai util să colaborăm toți primarii localităților afectate și, împreună cu reprezentanții si specialiștii de la APA CTTA, să găsim cele mai rapide și bune soluții pentru a face mai ușor de depășit acest eveniment de către toți locuitorii vizați.

Sperăm că scuzele de rigoare nu se vor lăsa așteptate,

Echipa Primăriei Sântimbru

Service camioane
Comments are closed.