”Colectarea selectivă prin ochi de copil”, la Aiud

- Social - ianuarie 16, 2021
Distribuie

La Grădinița cu Program Prelungit ”Primii Pași” Aiud, cât și la grădinițele partenere din Satu-Mare, Gyomaendrőd și Debrecen din Ungaria, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus +, se desfășoară în această lună activități de educație ecologică privind colectarea selectivă a deșeurilor.

Aceste activități au ca scop dezvoltarea abilităţilor sociale (prin oferirea unui model comportamental pozitiv) şi a spiritului civic (responsabilizarea) precum și modelarea implementării unui sistem de management de mediu.

Activitatea precedentă din cadrul acestui proiect, ”Crăciunul în suflet de copil”, a reușit să mobilizeze un număr foarte mare de copii și părinți care au confecționat felicitări și podoabe din deșeuri, pe care le-au trimis partenerilor, dar și căsuțe pentru păsărelele care găsesc cu greu adăpost și hrană în anotimpul iarna.

”Atunci cȃnd dăruiești iubire, primești iubire, cȃnd respecți, ești respectat. Aceste valori pot fi cultivate ȋn conștiința copiilor ȋncă de la cea mai fragedă vȃrstă, prin participarea directă la acțiuni atractive pe parcursul celor 15 luni în care se derulează acest proiect”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Service camioane
Comments are closed.