CNAIR a închis circulația pe o scurtă porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda, timp de 30 de zile

- Administratie - februarie 1, 2023
Distribuie

După lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, acum au apărut probleme și pe lotul 1.

Iată situația prezentată de CNAIR într-un comunicat de presă:

„Se închide circulația pe 1 km din autostrada Sebeș – Turda, timp de 30 de zile, pentru remedierea unor deficiențe apărute în perioada de garanție! (foto: CNAIR)

Pentru remedierea unor deficiențe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca începând de miercuri, 1 februarie 2023, ora 10.00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeș – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800.

Pe perioada instituirii restricțiilor traficul va fi deviat astfel:

-ieșirea de pe autostradă se va realiza, prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza și revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

Menționăm că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanție.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent în zona cu restricții și să respecte semnalizarea rutieră din zona lucrărilor”.

Realizat foarte greu (după 6 ani de la debutul lucrărilor), tronsonul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda a fost inaugurat în ziua de 3 decembrie 2020, înaintea alegerilor parlamentare, politicienii încercând încă o dată „să monetizeze electoral” această realizare cu probleme.

În lungime de 18 kilometri, lotul 1 al Autostrăzii A10 a fost construit de compania italiană Impresa Pizzarotti. 15 kilometri din lotul 1 au fost dați în trafic în decembrie 2020, dar circulația rutieră în zona afectată a fost deschisă doar în noiembrie 2021, odată cu finalizarea lucrărilor pe lotul 2.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.