Cercetări într-un posibil caz de practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale captive

- Din Judet - iunie 16, 2022
lovit
Distribuie

La data de 14 iunie 2022, în jurul orei 21,00, în urma unui apel prin 112, prin care era semnat faptul că un câine ar fi fost rănit, prin împușcare, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit pe strada Carpenului din municipiu.

În curtea unei locuințe a fost găsit un câine, în viață, care, din verificări, a rezultat că este fără stăpân. Acesta a fost examinat sumar, la față locului, de către un medic veterinar, ulterior fiind transportat la un adăpost.

În cursul zilei de ieri, 15 iunie, câinele a fost supus unor investigațiilor medicale suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că a suferit o leziune, produsă, cel mai probabil, cu o armă neletală.

În urma cercetărilor efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a rezultat că animalul ar fi fost împușcat de către un bărbat de 47 de ani, din Alba Iulia, posesor autorizat al unei arme neletale.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de practicarea tirului pe animale domestice sau animale sălbatice captive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, iar arma sa a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Totodată, polițiștii au emis un ordin de plasare al câinelui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, în vederea acordării asistenței medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate.

Service camioane
Comments are closed.