Ce succese au repurtat parlamentarii de Alba în lupta pentru Bugetul pe 2021?

- Politice - februarie 27, 2021
Distribuie

*Florin Roman – 5 proiecte majore aprobate; ceilalți au punctat doar la capitolul artistic. Și încă unii nici acolo!

*Podul Minciunilor” din Blaj (F. Roman), mai tare decât dotarea spitalelor din România cu sisteme anti-incendiu (C.Matieș)!

*Încăierare pe Legea porcului: lupta lui Matieș, laurii lui D.Rusu (AUR)

Lupta pentru a atrage cât mai multe proiecte de investiții în județul Alba a fost parcă o arenă electorală la nivelul parlamentarilor de Alba. În mod evident însă, a contat de ce parte a baricadei s-au situat fiecare dintre ei, fără a se ține cont în mod coerent de importanța acestor proiecte.

Așa se face că, la nivel național, mai multe amendamente care vizau fie modernizarea unor drumuri, fie diverse investiții în școli din localități cheie, sau chiar unele biserici, au devenit brusc mai importante decât altele care vizau implementarea unor măsuri de urgență anti-incendiu în toate spitalele din România. Mai ales că în ultima perioadă incendiile se țin lanț, iar românii mor carbonizați în locurile în care ar fi trebuit să fie tratați, nu uciși.

Dar asta nu contează atunci când pe amendamentele depuse în Parlamentul României apare sigla care trebuie. Totul face parte, evident, din democrația prost înțeleasă și metehnele clasei politice românești, plină de iresponsabili și, uneori, imbecili sau cretini! Termenii o să vă rugăm să fie înțeleși exact după înțelesul lor etimologic, pentru a risipi orice îndoială a vreunei calomnii nedorite!

IMBECÍL, -Ă, imbecili, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) cu capacități mintale foarte reduse; neghiob, tâmpit. 2. Adj. Care trădează, demonstrează imbecilitate (1). – Din fr. imbécile, lat. imbecillus.

CRETÍN, -Ă, cretini, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de cretinism; imbecil, idiot. ♦ (Om) stupid, absurd. – Din fr. crétin.

Florin Roman – deputat PNL Alba

Deja la al doilea mandat și cu o experiență în spate, acest debut de an l-a prins unde trebuie: în tabăra Puterii. Așa se face că este și cel care a reușit să aducă cei mai mulți bani județului Alba, prin investițiile preluate de premierul Florin Câțu în Legea Bugetului de stat pe 2021.

“Guvernul Florin Citu și-a însușit propunerile pe care le-am făcut ca deputat de Alba, din păcate singurul, pentru lucrări de investiții:

  • 1,5 milioane lei merg către CJ Alba pentru construcția unui heliport, care va deservi spitalul județean și IGSU;
  • 500.000 lei primește spitalul Câmpeni și tot atât, spitalul Abrud;
  • 7 milioane de lei vor fi investiți in modernizarea “Podului Minciunilor” din Blaj.
  • Alte 16 milioane de lei ajung la investiția “Palatului Principilor” de la Alba Iulia.

Indiferent ca am fost deputat al puterii, sau in opoziție, in fiecare an am adus prin amendamente bani pentru Alba. In total, circa 10 milioane de euro! Doar cine nu are inițiativa, nu reușește…” – a postat acesta pe pagina personal[ de Facebook!

Deputat Beniamin Todosiu (USR Alba)

Președintele USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu se află la primul său mandat de parlamentar, din postura de reprezentant al Puterii. Acesta s-a axat mult mai mult pe investițiile legate de ministerele pe care USR le are. Astfel, ministerul Sănătății, al Economiei, dar și al Transporturilor par a fi ministerele cheie pe care le atacă cel mai mult.

Astfel, acesta s-a asigurat deja ca anul acesta autostrada Sebeș-Turda să se finalizeze (lucru re-confirmat de ministrul transporturilor – vară-toamnă 2021 se va finaliza), dar și drumurile naționale din Munții Apuseni vor fi prinse la finanțare.

Radu Marcel Tuhuț – deputat PSD Alba

Oricât de mișto ar fi zicala ultimă a deputatului PNL, este departe de a fi adevărată. Din foarte multe puncte de vedere. Dar poate că prinde la cei care deschid prima dată un ziar sau care s-au născut abia azi-noapte…

Din tabăra opusă, Radu Tuhuț, deși plin de inițiative, a rămas la nivelul de…inițiative. Adică doar amendamente. Marea lor majoritate au fost respinse pa bandă rulantă.

Poate că cel mai important amendament al președintelui interimar al PSD Alba este „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integritate a activității de transport, distribuție și consum final, în arealul munților Apuseni, județul Alba”.

În opinia lui Tuhuț, “Acest proiect de investiții este vital pentru zona Munților Apuseni. Introducerea rețelelor de gaze naturale reprezentă un punct primordial în dezvoltarea unităților de cazare și a turismului, care va genera dezvoltare economică și va crea noi locuri de muncă”, după cum a arătat acesta pe pagina sa de Facebook. Evident, a picat cu brio…

Senatorul PSD Călin Matieș

Aflat la primul său mandat, senatorul Călin Matieș (PSD) a avut mai multe amendamente privind bugetul pe 2021, însă 2 dintre ele nouă ni se par a fi cele mai importante:

  1. Amendament pentru susținerea programului ”Fabricat în România”! „Ieșirea din criza economică, generată de pandemia de COVID-19, trebuie să înceapă cu susținerea comunității producătorilor din România. De aceea, am propus un amendament de majorare a creditelor de angajament cu 2 miliarde de lei și a creditelor bugetare cu 1 miliard de lei pentru stimularea investițiilor și retehnologizarea companiilor din România în cadrul programului Național Fabricat în România”, a arătat senatorul PSD în expunerea de motive
  2. Amendament de dotare urgentă a tuturor spitalelor din România cu sisteme de alarmare, legate direct la Secțiile de pompieri, precum și sisteme automate de stingere a incendiilor!

Evident, ambele amendamente au picat și s-au adăugat celorlalte sute de amendamente formulate de opoziție!

Deputatul Corneliu Olar (PNL)+Senatorul Sorin Bumb (PNL) – întrucât deputatul Florin Roman a afirmat că este și “singurul” parlamentar de Alba care a reușit să atragă bani de investiții în județul Alba, rezultă că ceilalți doi parlamentari de Alba nu au avut proiecte importante.

Deși, fiind din același partid, se presupune că proiectele lui deputatului Roman sunt, de fapt, și succesul lor. Sau nu…?! Cert este că cei doi (Olar și Bumb) oricum stau destul de prost pe capitolul comunicare…fiind depășiți de majoritatea celorlalți parlamentari de Alba.

Deputatul Daniel RUSU (AUR)

Liderul AUR-arilor din Alba, deputatul Daniel Rusu se află și el la primul său mandat. După ce a pierdut Primăria Șpring, deputăția i-a venit mănușă fostului primar, însă pare a fi destul de bătăios în Parlament.

Șocul politic a fost însă unul major: “Într-un ,,maraton de zece ore, am adus amendamente la bugetul ministerelor , bazându-mă pe buna credință a colegilor din coaliția de guvernare. M-am înșelat amarnic. Totul stă într-o singură decizie politică, venită de la Cotroceni. Au fost 220 amendamente bune, primite de la multe primării si alte instituții de cult din întreaga țară (și nu numai). Tot ce auzeam era :

– Ministerul de finanțe?

– NU SUSȚINEM !

-Vot vă rog …

– 24 voturi ,contra amendamente,17 pentru…

nici o abținere…

– SOLICITARE RESPINSĂ !!!! Urmatorul amendament , vă rog….si tot așa…”, s-a plâns acesta pe Facebook.

În lipsă de rezultate însă, deputatul AUR a “furat” în purul stil românesc laurii luptei lui Călin Matieș (PSD). Senatorul PSD a fost cel care a pornit un adevărat djihad la adresa ministrului Oros peste tot pe unde l-a prins (televiziuni locale și naționale, facebook, comisia de agricultură, presiuni la ANSVSA). Și a reușit ca prin presiunea opiniei publice să îl forțeze pe Oros să își retragă ordinul 24, prin care țăranii nu mai aveau voie să crească mai mult de 5 porci în gospodărie.

Într-o postare pe Facebook, Daniel Rusu se laudă în mod cu totul neonest și imoral cu succesul senatorului PSD Alba, cel care încă nu și-a găsit costumul de senator. (Matieș a fost văzut peste tot în public numai în portul tradițional, declarându-se susținătorul țăranului român în Parlament).

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și săptămâna viitoare, marți, 2 martie, când ar trebui să se dea votul final în plenul Parlamentului României!

Service camioane
Comments are closed.