Când încep lucrările la noul ștrand din Alba Iulia? Romanii ar putea pune din nou bețe în roate!

- Administratie - februarie 15, 2021
Distribuie

Povestea electorală a ultimilor 8 ani în Alba Iulia pare că face, în sfârșit, un pas firav spre realitate. Conform spuselor actualului primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, din luna iunie 2021 este posibil să înceapă construcția noului ștrand municipal.

“Ce am preluat de la vechea administrație? Există un studiu de fezabilitate care anul trecut s-a reactualizat. Avem și proiectul tehnic și așteptăm bugetul. Cred că pe la mijlocul verii, undeva lunile iunie-iulie a.c. să putem începe construcția acestui ștrand. Lucrările ar trebui să dureze 16 luni, maxim. Cred că pe sfârșitul verii anului 2022 vom avea în sfârșit acel ștrand atât de dorit de albaiulieni. Este una dintre promisiunile din campania electorală și vreau ca acest proiect să se concretizeze”, a declarat primarul Gabriel Pleșa, primarul mun. Alba Iulia. 

De menționat este faptul că proiectul, inițiat prin 2014,  este estimat astăzi la peste 5,5 milioane de euro, cam cât ar fi subvenția la transportul public local pe un an de zile. Cum nu există încă surse de finanțare externe pentru realizarea acestui proiect, este de așteptat ca totul să pornească din fonduri proprii.

Vechii romani l-ar putea bloca pe Gabriel Pleșa

Poate că cea mai mare problemă pe care o vor avea de depășit este legată de faptul că suprafața destinată construcției este într-o zonă cu patrimoniu arheologic reperat –  sit arheologic de categoria A – așezare civilă (Canabae Municipium Septimium Apulense Praetorim consularis) din preajma castrului roman din sec. II-IV p. Chr. Epoca romană cu COD LMI AB-I-m-A-00001.02, cod RAN 1026,01.02.

Vechiul ștrand din zona Schit, rămas în paragină astăzi, ar trebui să devină, culmea, “zonă verde”!! Iar dacă edilii se referă la verdeață când spun verde, natura a avut deja grijă de acest lucru…Totul este plin de buruieni, alge, iarbă…

Service camioane
Comments are closed.