Călin Gheorghe Matieș:” Somnul lui Pleșa – mai lung ca pandemia, mai profund ca simfonia!”

- Din Judet - martie 14, 2022
Distribuie

Să îi spună cineva primarului Gabriel Pleșa că starea de alertă pe teritoriul României a încetat, iar ședințele de consiliu local, în care se iau decizii importante pentru municipiul Alba Iulia, trebuie organizate în format fizic.

A aduce parte dintre consilieri în format fizic, în sala de ședințe și a-i lăsa pe ceilalți online, pe canapea, denotă lipsă de respect față de albaiulieni, în slujba cărora ne aflăm, dar și faptul că Pleșa nu acordă importanța cuvenită ședințelor de consiliul local și, deopotrivă, diminuează rolul dezbaterii și analizei.

Este imposibil ca rezultatele să fie dintre cele mai bune când în sală se află doar câțiva consilieri locali – din totalul de 21 – iar ceilalți stau pe telefoane. Mai pe înțelesul dumneavoastră, domnule primar, e ca și cum ați cânta la o vioară cu o singură coardă.

Majoritatea consilierilor PSD au fost prezenți în sală, însă nu același lucru îl putem spune despre cei de la PNL și USR. Parlamentul României a decis ca toate comisiile și ședințele să se desfășoare în format fizic. ”Telemunca” nu este pentru consilierii locali… Aceștia trebuie să fie în mijlocul albaiulienilor care, la rândul lor, merg la serviciu și nu lucrează de acasă.

Există numeroase consilii locale care au reluat, de mult timp, ședințele în format fizic. Primarul din Alba Iulia se mișcă, în schimb, cu viteza melcului. Aceasta este, de altfel, și lentoarea cu care Pleșa mișcă lucrurile în Alba Iulia și recepționează mesajele care vin din partea cetățenilor.

Lucrările ședințelor, dezbaterea proiectelor sunt activități foarte importante, domnule Gabriel Pleșa. Peste 2 ani și jumătate, în acordurile cântecului ”du-mă acasă, măi tramvai”, o să vă spunem că vi s-a terminat mandatul fără să vă îndepliniți vreunul dintre marile proiecte promise!

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

Service camioane
Comments are closed.