BNR: Avuţia netă a populaţiei se situează la un maxim istoric!

- Social - iulie 23, 2021
inflatie
Distribuie

 Banca Naţională a României a publicat „Raportul asupra stabilităţii financiare” în care se arată că avuţia netă a populaţiei se situează la un maxim istoric, înregistrând o creştere cu 6% în 2020 faţă de 2019, iar activele imobiliare continuă să aibă o pondere majoritară (75%).

Potrivit datelor BNR, anul trecut averea netă a populaţiei din România a ajuns la 2.400 de miliarde de lei, activele imobiliare reprezentând 1.800 de miliarde de lei, iar activele financiare nete 600 de miliarde de lei. BNR precizează că în cadrul activelor imobiliare au fost incluse doar imobilele, iar activele financiare nete reprezintă diferenţa dintre activele financiare şi pasivele financiare.

În 2019, potrivit graficului BNR, averea netă a populaţiei din România a depăşit 2.200 de miliarde de lei, ponderea cea mai mare fiind deţinută, de asemenea, de activele imobiliare.

În ceea ce priveşte avuţia netă a populaţiei, BNR arată că activele imobiliare continuă să aibă o pondere majoritară (75%) pe fondul ratei ridicate de deţinere a imobilelor (95,8%, conform Eurostat). Valoarea acestor active s-a majorat cu 4,8% în T4/2020 faţă de T4/2019, pe fondul creşterii indicelui de preţ imobiliar şi al deprecierii monedei naţionale, indicând rezilienţa pieţei imobiliare.

Service camioane
Comments are closed.