Bilanț la Serviciul Regim Permise Alba

- Social - ianuarie 28, 2021
Distribuie

La sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Alba, a avut loc, miercuri, analiza activității pe anul 2020, la care au participat prefectul Nicolae Albu și cms. Șef Mihai Zgârdea – șeful serviciului.

Perioada analizată privind activitatea S.P.C.R.P.C.I.V. Alba a fost 01.01.2020 – 31.12.2020, desfăşurată în baza Ordinelor primite de la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, a Dispoziţiilor primite de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor precum şi a Planului de activităţi aferent anului 2020, întocmit de către şeful serviciului.

Pe linia compartimentului evidență conducători auto și examinări, zilnic au fost desfăşurate activităţi de examinare la proba teoretică după cum urmează :

Candidați examinați 7521

Admiși 3685

Respinși 3836

Procentaj promovabilitate 49.00 %

De asemenea, s-au desfăşurat activităţi de examinare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere auto la proba practică după cum urmează:

Candidați examinați 4891

Admiși 3291

Respinși 1600

Procentaj promovabilitate 67,64 %

În cursul anului 2020 au fost expediate opt fişe a posesorilor permiselor de conducere către alte judeţe.Au fost primite de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba un număr de 59 permise de conducere anulate.

În sistemul informatic au fost introduse datele în vederea confecţionării unui număr de 12 708 permise de conducere.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate conform programului de lucru cu publicul au fost emise un număr de 24.037 certificate de înmatriculare, reprezentând operațiuni de înmatriculare şi duplicate ale certificatelor de înmatriculare.

De asemenea, la punctul de lucru din Orașul Câmpeni, deschis în luna octombrie 2020, au fost efectuate un total de 815 operațiuni eliberându-se un număr de 749 de certificate de înmatriculare.

În cursul anului 2020 s-a efectuat un număr de 3561 operaţiuni de radiere.De asemenea, la ghișeu au fost eliberate un număr de 479 certificate de înmatriculare. Au fost valorificate un număr de 39.714 plăci cu numere de înmatriculare definitive, comandate un număr de 15.356 plăci cu numere de înmatriculare preferenţiale şi s-au păstrat un număr de 2893 combinaţii de litere.

Pe linia autorizării provizorii s-a eliberat un număr de 21945 autorizaţii.Un volum mare de muncă s-a depus în această perioada în soluţionarea corespondenţei venite de la alte unităţi teritoriale precum şi a petiţiilor depuse de către cetăţeni.

În perioada analizată, dosarele de înmatriculare, radiere precum şi dosarele pentru autorizarea provizorie în circulaţie, primite pe ghişeele de lucru cu publicul s-au arhivat zilnic în ordinea opisului primit de la compartimentul informatic.

În cursul anului 2020 un volum mare de muncă s-a depus de către conducerea serviciului în soluţionarea corespondenţei primite de la alte unităţi cât şi a soluţionării cererilor cetăţenilor. S-au înregistrat în registrele de evidenţă un număr de 2698 lucrări cu diferite termene şi diferite probleme şi un număr de 103 petiţii primite de la persoane fizice, înregistrate în Registrul Petiţii constituit la nivelul serviciului.

Service camioane
Comments are closed.