Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba are propriul imn

- Pe Surse - decembrie 6, 2021
alba
Distribuie

În luna iulie a acestui an a avut loc la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, lansarea cu public a cărții „între ieri și mâine”, autor fiind binecunoscutul muzician Nicu Alifantis. Cu acel prilej, Nicu Alifantis le-a făcut o supriză atât managerului bibliotecii, Silvan Stâncel, cât și bibliotecarilor care își desfășoară aici activitatea, donând pentru colecția de manuscrise a instituției gazdă un portofoliu ce conține 7 file, după cum urmează: actul de donație al portofoliului, cu număr de înregistrare (1 filă), prezentarea portofoliului (1 filă), partitura melodiei semnată de Nicu Alifantis în calitate de compozitor (4 file) și textul poemului „Cântec de noapte” al marelui poet Lucian Blaga (2 file).

Donația a fost făcută în contextul în care Nicu Alifantis a apreciat activitatea desfășurată în domeniul culturii de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și frumoasa colaborare pe care domnia sa o are de mulți ani cu cele două instituții. În semn de recunoștință, Nicu Alifantis a acceptat, la propunerea managerului Silvan Stâncel, ca această frumoasă melodie să devină imnul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

De menționat că atât valoarea gestului făcut de marele muzician român, cât și valoarea documentelor oferite ca donație, sunt sporite de autograful lui Nicu Alifantis, însoțit de următoarea dedicație: „Onorat că acest Cântec a devenit imnul Bibliotecii Județene Lucian Blaga Alba într-o noapte de 8 iulie 2021”.

Service camioane
Comments are closed.