Beniamin Todosiu: Educația trebuie tratată cu responsabilitate, iar drepturile studenților și elevilor trebuie respectate!

- Politice - februarie 12, 2021
Distribuie

Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS de Alba, a avut, vineri, o întâlnire de lucru cu reprezentanții studenților și elevilor din Alba Iulia, abordând subiecte de interes pentru aceștia.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat, în primul rând, propunerea de eliminare a gratuităților acordate studenților pentru transportul feroviar.

”Sunt cel mai tânăr parlamentar de Alba și voi fi mereu un susținător al tinerilor, în special atunci când este vorba de drepturile care le permit accesul la educație. Astfel, voi cere colegilor din coaliția de guvernare să analizeze cu responsabilitate măsurile propuse privind limitarea unor facilități de care beneficiază elevii sau studenții. Orice decizie trebuie luată pe baza unor analize corecte și cu consultarea organizațiilor reprezentative ale studenților și elevilor din România.

În ultimii ani, aproape fiecare raport de țară, realizat de autoritățile europene pentru România, a evidențiat faptul că procentul tinerilor care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare, este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană (https://ec.europa.eu/…/2020-european_semester_country…).

Să nu uităm nici faptul că, potrivit Raportului de Implementare a procesului Bologna, al Agenției de Educație și Cultură a Comisiei Europene, România se află pe ultimul loc în Europa la numărul de tineri (categoria de vârstă 25-34 de ani) care au studii superioare (https://eacea.ec.europa.eu/…/files/ehea_bologna_2020.pdf)

Sunt un susținător al tinerilor români și sper ca demersul lor public să fie ascultat de decidenții politici. Sper ca fiecare măsură care va fi luată, cu impact asupra tinerilor și educației, să fie bine cântărită, iar organizațiile studențești și ale elevilor să fie parte a deciziei”, a declarat Beniamin Todosiu.

Service camioane
Comments are closed.