Audioconferință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba

- Evenimente - martie 18, 2021
alba
Distribuie

Miercuri, 17 martie a avut loc ședința în sistem audioconferință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

În deschiderea ședinței a avut loc dezbaterea proiectului de Hotarâre privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 pe raza unităților administrativ-teritoriale Alba Iulia și Abrud unde incidența cumulată a cazurilor la 1.000 de locuitori a depășit cifra 3, respectiv Bucium (incidența între 1.5 și 3 la 1.000 locuitori).

Ulterior, au avut loc mai multe discuții referitoare la situația epidemiologică actuală atât la nivel național dar mai ales la nivel județean sau local.

Pe parcursul ședinței, instituțiile cu rol în gestionarea situației generată de infecțiile cu noul coronavirus au prezentat măsurile luate potrivit domeniului de competență atât individual cât și în sistem integrat.

De asemenea, au fost luate în discuție mai multe aspecte de interes din zona de competență a DSP Alba respectiv desfășurarea anchetelor epidemiologice, incidența crescută în unele localități, măsurile stabilite pentru creșterea capacității de spitalizare a pacienților cu COVID.

Referitor la aspectele vehiculate în spațiul public cu privire la desfășurarea unui numar mare de controale și mai ales preponderent în domeniul HORECA precum și aplicarea „exagerată” a unor sancțiuni contravenționale, prefectul județului a cerut o analiză detaliată pe fiecare instituție cu drept de control referitor la numărul controalelor și aplicarea sancțiunilor.

În urma acestei analize s-a concluzionat că afirmațiile respective nu au un fundament justificat din cauza faptului că scopul acestor controale este conștientizarea populației cu privire la respectarea măsurilor și numai în situații cu totul excepționale au fost aplicate amenzi contravenționale acolo unde aspectele încălcate au fost foarte grave sau în repetare.

Alte aspecte discutate au fost cele referitoare la măsurile de îmbunătățire a contextului actual privind colaborarea interinstituțională la nivel județean sens în care, activitatea fiecărei instituții cu rol în gestionarea pandemiei va fi analizată periodic.

În final, mesajul prefectului județului Alba a fost unul de solidaritate și de implicare susținută pentru a putea depăși cu bine acest moment extrem de important privind evoluția situației la nivel județean în perioada imediat următoare.

Service camioane
Comments are closed.