Atenție! Noi tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul” au fost înregistrate la Alba Iulia!

- Social - iulie 7, 2021
alba
Distribuie

În ultimele 24 de ore, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate trei tentative de înșelăciune, prin metoda „accidentul”.

Trei persoane, din Alba Iulia, au refuzat să de-a curs solicitărilor de a plăti sume de bani, după ce au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier.

Cetăţenii sunt atenționați că atunci când primesc un telefon sau sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie.

Service camioane
Comments are closed.