ANM anunță o zi cu instabilitate atmosferică accentuată în județul Alba!

- Stirile Zilei - iulie 2, 2021
cod
Distribuie

Vineri, 2 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă de la ora 10 până la ora 23.

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Tot vineri a fost emisă și o avertizare COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente valabilă de la ora 10, până la ora 23.

În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…70 l/mp.

Service camioane
Comments are closed.