ANM a actualizat avertizările meteo de instabilitate atmosferică accentuată

- Vremea - mai 26, 2021
cod
Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 10.00, perioadă în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul şi estul ţării.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Totodată, de miercuri, de la ora 14.00, până joi, la ora 6.00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben, în judeţele Alba, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea.

În intervalul menţionat, local în Oltenia şi Muntenia, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp.

Service camioane
Comments are closed.