Andrei Baciu: ”În iunie, trebuiau să fie livrate peste şapte milioane de doze de vaccin şi vor fi livrate 2,6 milioane de doze de vaccin!”

- Stirile Zilei - iunie 16, 2021
vax
Distribuie

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că în luna iunie în România trebuiau să fie livrate peste şapte milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, dar vor ajunge în ţara noastră 2,6 milioane de doze, măsura fiind luată pentru a exista un management eficient al stocurilor existente.

Suspendarea temporară a livrărilor nu este făcută doar de România, ci peste tot la nivel european, deoarece s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin.

Planul de livrare pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie era de 4.366.444 de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă România va primi 1.928.160 de doze.

Din cele 835.200 de doze de vaccin Moderna programate România va primi în iunie doar 128.400 de doze, iar compania farmaceutică Astra Zeneca va trimite în această lună în țara noastră 167.200 de doze.

Pentru vaccinul produs de Johnson and Johnson nu se suspendă livrările, în această lună fiind programate să ajungă în România 411.920 de doze.

Service camioane
Comments are closed.