Analize medicale decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba la Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud

- Social - august 17, 2021
alba
Distribuie

Începând de marți, 17 august, laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Dr. Alexandru Borza Abrud efectuează analize medicale pe baza de bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, analizele fiind decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba.

„Unul dintre obiectivele principale cuprinse în Strategia de dezvoltare a Spitalului Orășenesc pe perioada 2017-2020 a fost diversificarea și îmbunătățirea serviciilor laboratorului de analize medicale.

Cu o echipă compactă, implicată și dedicată atingerii acestor obiective, s-a reușit, în anul 2020 obținerea Certificatului de Acreditare emis de Asociația de Acreditare din România- RENAR, laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului îndeplinind cerințele SR EN ISO 15189:2013. Spitalul Orășenesc Abrud a devenit, astfel, singurul Spital din zona munților Apuseni care deține o astfel de acreditare.

Anul acesta am mai făcut un pas important în acest sens, astfel că analizele medicale de laborator pot fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba. Este o realizare deosebită pentru noi, pentru că putem veni în întâmpinarea pacienților noștri care au nevoie de analize medicale de laborator și care, acum, pot să le deconteze” prin incheierea unui contract cu , Casa Judeţeană de Asigurari de Sănătate Alba , a declarat dna Ionela Anca, managerul Spitalului Orășenesc Abrud.

Pacienții care doresc efectuarea gratuită a analizelor medicale de laborator trebuie să se prezente la laboratorul Spitalului cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist și cardul de sănătate. Având în vedere situația pandemică care impune o organizare și mai riguroasă ca în mod normal, pacienții trebuie să facă o programare în prealabil la numărul de telefon 0744 533 186.

Programul de funcționare al laboratorului este de Luni până Vineri, de la ora 8.00-19.00.

Service camioane
Comments are closed.