Alin Ignat, final de mandat la Ministerul Muncii

- Politice - februarie 6, 2021
Distribuie

Albaiulianul Alin Ignat a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii.

Sâmbătă, Alin Ignat a făcut public un bilanț al activității sale ministeriale.

”După un an și două luni de mandat, ca secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, închei astăzi această activitate cu satisfacția muncii făcute cu seriozitate, cu mulțumirea că am putut contribui la soluțiile de care oamenii au avut nevoie, în cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani.

Am tratat funcția de demnitate publică în deplin respect pentru ceilalți, cu responsabilitate, cu profesionalism și implicare, cu modestie și, o spun din nou, cu seriozitate. În minister și în instituțiile din coordonare, am întâlnit oameni de cea mai bună calitate, oameni cu care am făcut echipă, cu toată încrederea, chiar din prima zi de mandat. Le mulțumesc pentru asta, iar prețuirea mea pentru ei este dincolo de cuvinte.

A fost o onoare.

Las în urmă rezultate CLARE pentru oameni:

✅ Cea mai eficientă și digitalizată instituție a Ministerului Muncii – ANPIS/AJPIS-uri.

✅ Depunere electronică solicitări/modificări pentru toate beneficiile sociale.

✅ Platformă electronică dedicată – aici.gov.ro – pentru depunere solicitări privind toate măsurile de sprijin destinate profesioniștilor.

✅ Procesare automatizată a solicitărilor, cu ajutorul roboților software – sistem utilizat în premieră de către o instituție publică din România!

✅ Eliminarea transmiterii cu trenul a dispozițiilor pentru plata beneficiilor sociale catre Trezoreriile județene – instituirea transmiterii electronice.

✅ Predictibilitate pentru familiile cu copii din România – data de 8 a lunii a devenit, începând cu ianuarie 2020, dată certă, fixă, pentru virarea alocațiilor, indemnizațiilor pentru creșterea copilului și stimulentului de inserție în conturile beneficiarilor!

✅ Ajutoare de urgență FĂRĂ anchetă socială pentru familiile și persoanele singure afectate de inundații în anul 2020, măsură cu un buget alocat de 5 milioane lei – HG 481/2020.

Beneficiari: 2682 familii și persoane singure / Plăți efectuate: 3.584.500 lei

✅ Proiect de lege privind consumatorul vulnerabil de energie finalizat, lansat în dezbatere publică și armonizat cu solicitările partenerilor sociali.

✅ Contribuția la elaborarea actelor normative privind măsurile de sprijin pentru angajații, angajatorii și profesioniștii din România: ȘOMAJUL TEHNIC, SPRIJIN DE 41,5% din salariul de bază, mecanismul KURZARBEIT, ZILE LIBERE PLĂTITE pentru supravegherea copiilor, MICROGRANTURI pentru TELEMUNCĂ, etc.

Acesta e doar începutul. Continuăm împreună!

Aveți încredere. România va fi bine!

Suntem aici.”, a transmis Alin Ignat.

Service camioane
Comments are closed.