Alexandru Sinea:”Dozele de vaccin nu sunt nelimitate, iar numărul doritorilor să se vaccineze este mult mai mare!”

- Social - ianuarie 21, 2021
sinea
Distribuie

O problemă a campaniei de vaccinare din România este numărul relativ mic de persoane care se pot vaccina în fiecare zi. În acest sens, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a ținut să precizeze următoarele:

”Producătorii mondiali de vaccinuri știm cu toții ca au capacitate limitată de producție. Dozele contractate de Uniunea Europeană prin CE, alocate României, au fost și sunt livrate conform calendarului, însă aceste doze nu sunt nelimitate, iar numarul doritorilor sa se vaccineze este mult mai mare. La nivelul țării au fost deschise 1/3 din totalul centrelor de vaccinare pregătite pentru etapa a doua întrucât, după 3 săptămâni in fiecare dintre aceste centre urmează rapelul, adică acele persoane cărora le a fost administrata prima doza, urmează sa primească doza numarul 2. Începând cu 08.02 vor fi deschise alte centre de vaccinare in țara pentru etapa a doua, in vederea administrării primei doze, iar centrele deschise in prezent vor funcționa pentru administrarea rapelului. A fost deschis la nivel de țara un număr de centre de vaccinare și fluxuri de vaccinare proporțional cu numarul de doze de vaccin pe care țara noastră îl recepționează, conform înțelegerii dintre UE și producătorii de vaccin.
Reamintesc ca județul Alba are deschise in prezent 6 centre de vaccinare cu 9 fluxuri de vaccinare, mai multe decât multe alte județe cu populație mai numeroasa.”

Service camioane
Comments are closed.