Alba Iulia: Ziua Porților Deschise la Batthyaneum

- Evenimente - noiembrie 15, 2022
Distribuie

Joi, 17 noiembrie 2022, va avea loc Ziua Porților Deschise la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia.

Evenimentul se desfășoară în intervalul orar 9.00-15.00 și va cuprinde și un moment comemorativ.

Cu acest prilej va avea loc vernisajul expoziției „Astro-povești și animații mecanice despre Observatorul Astronomic din Alba Iulia”.

Expoziția readuce în atenția publicului atât un monument istoric, relevant nu doar pentru Transilvania, dar și istoria și evoluția științelor în secolul luminilor, în context european. Proiectul își propune astfel să atragă atenția asupra importanței istorice, științifice și culturale a Observatorului astronomic al Bibliotecii Batthyaneum, cu intenția explicită de a pregăti demersurile de restaurare și valorificare a acestuia, atât de urgente și de necesare, precizează reprezentanții Bibliotecii Batthaneum.

Evenimentul se adresează doar persoanelor care și-au făcut programare pentru Ziua Porților Deschise. Accesul este disponibil doar în baza acestei programări.

Curatori: Cristian Mladin, Cosmina Goagea // Director de creație: Constantin Goagea // Design expozițional: Cristina Ginara // Animații: Ioana Trușcă // Design sisteme mecanice: Alexandru Voicu // Grafică: Artemisa Pascu, Andrei Grosu // Modelare machete 3D: Ionuț Leahu // Producție: Atelier Set, Acant Design, Azero, Dotas Atelier, Square Root, The Craft.


Acesta este un proiect organizat de Zeppelin în parteneriat cu Biblioteca Națională a României și filiala Biblioteca Batthyaneum. Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Service camioane
Comments are closed.