Alba Iulia: Trupa Dublu Click se pregătește pentru lansarea primului videoclip oficial

- Evenimente - noiembrie 24, 2022
Distribuie

„Singurul lucru care știm e ca nă va fi un clip așa cum am obișnuit publicul, cu piese vesele sau săltărețe… melodia „Tot ce nu pot tu vrei” în schimb va atinge un subiect sensibil…. cel despre violența domestică…

Am așteptat Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeiii, ca să îl lansăm și atunci veți vedea videoclipul pe pagina noastră de Facebook și de YouTube”, a declarat Ilaria Sardiello.

Din 4 febriarie, când trupa a avut prima apariție la TV, nu s-a oprit din colindat prin țară și doar anul acest a avut 22 de concerte în 18 localități diferite. În scurt timp au ajuns să împarte scena cu artiști internaționali precum Lou Bega și să urce pe unele din cele mai mari scene din țară, printre care festivalul Let’s Meat Festival de la Brezoi! Până acum au fost premiați și la Bala Fest, unde au câștigat Premiul Jiuriului, acordat de către prezentatoarea, actrița și omul de televiziune Geanina Corondan, alături de președintele juriului Steve Teers, ca „premiu, care valorifică actul artistic impresionant al formației Dublu Click”.

Am reușit să povestim un pic cu Ilaria Sardiello, vocalista formației, care ne-a povestit un pic despre pasiunea ei de a cânta și despre Dublu Click.

Reporter: Salut Ilaria, în primul rand vreau să te felicit pentru ceea ce faceți și aș vrea să ne povestești cum de ai venit în Alba Iulia și de când ai pasiunea asta cu cântatul?

Ilaria: Salut, mulțumesc frumos pentru vorbele tale. Într-adevăr, povestea mea aici în România a început acum 11 ani, când m-am mutat din țara mea nativa, Italia, find căsătorita până acum câteva luni cu un român, de la care am avut 2 copii minunați. Pasiune mea pentru cântec a început la vârsta de 11 ani, când am participat împreună cu sora mea la un karaoke într-un un sat din Italia. De acolo a fost și rămâne pasiunea mea.

Reporter: Despre Dublu Click, cum a început acest drum și care sunt așteptările tale?

Ilaria: În 2013 l-am cunoscut pe toboșarul Alex Tarocco din formație la un karaoke aici în România. De mulți ani nu cântam pentru că am preferat să mă dedic total familiei. Anul trecut, în 8 august, plecam in Italia, am fost în aereoport. Am primit un mesaj din partea Alex în care m-a întrebat dacă aș vrut să cânt cu formația câteva piese, dar așa „just for fun”. Am răspuns da fără să știu de fapt care ar fi fost posibilitățile mele fiind de mult în pauză cu cantatul. În 20 august m-am dus pentru prima data la sala de repetiție și de acolo a început povestea noastră. Nu am avut foarte multe așteptări pentru că nu ne-am gândit să prindă așa mult la public formația noastră. Am vrut să transmitem cât mai departe energia și emoțiile pe care numai muzica poate să le transmită.

Reporter: Ați început drumul cu o apariție La TVR, unde ați lansat albumul „Momente” și ați cântat piesa „Marea s-a oprit”. Atunci lumea a înțeles că faceți lucruri extrem de serioase și că știți bine ceea ce vreți! Dar când te-ai și întâlnit prima dată cu baietii, te așteptai să ajungi așa departe?

Ilaria: Sincer nu. Am început așa aproape în glumă, dar muzica pe care o facem este de calitate si experiențele noastre sunt scrise în fiecare vers. Și faptul că toți 4 suntem pasionați de muzică ne face să muncim mult și bine pentru proiectul nostru.

Reporter: Anul ăsta ați avut peste 20 concerte în 10 luni. Unde te ai simțit cel mai bine pe scenă și care este reacția publicului când cântați piesele proprii?

Ilaria: ….sigur la Brezoi, o localitate unică pentru toți artiștii. Știam că acolo se desfășoară în perioada de vară toate evenimentele cu trupe renumite de ani de zile. A fost o experiență unică. Publicul reacționează foarte bine când începe să asculte piesele noastre care sunt actuale, fresh și melodice. În plus, faptul că eu ca italiancă cânt în limba română le place mult oamenilor. Este ceva care ne apropie de public.

Reporter: Care este piesa care te reprezintă cel mai mult din albumul „Momente” și dacă poți să ne spui și versul care îți place cel mai mult.

Ilaria: Sigur „Marea s-a oprit”. Este o piesă foarte dragă mie pentru că povestește întâmplări de viață foarte realistice într-o relație de dragoste. Eu în persoană am trecut peste situații similare. Versul cel mai rapprezzentativ este „colorăm sentimente zi de zi, dar tu le vedeai doar cu nuanțe de gri”… întodeauna dacă ne interesează cu adevărat cineva, încercăm să lăsăm de la noi, încercăm să facem să fie bine, dar de mulțe ori nu avem pentru cine. Și atunci este mai bine să mergem mai departe lăsând.

Reporter: În 25 noiembrie lansați videoclipul la piesa „Tot ce nu pot tu vrei”. Ce are în plus față de celelalte melodii de pe primul album.

Ilaria: Piesa „Tot ce nu pot tu vrei” reprezintă pentru noi o graniță între melodii mai săltărețe și personale cum sunt cele de pe albumul „Momente” și următorul album, unde veți regăsi piese mai mature, unde partea instrumentală este mult mai actuală.

Reporter: Ce sfat ai da la o trupă care e la început de drum și ar vrea și ea sa ajungă să cante prin țară?

Ilaria: Să muncească mult împreună cu ceilalți componenți din formație, să pună efort la fiecare repetiție, să facă asta cu pasiune și seriozitate. Publicul simte orice îi se transmite, și când urcăm pe scenă trebuie să ne gândim că oamenii plătesc bilet pentru un show pe care noi trebuie să îl arătăm. Și trebuie să fie un moment în care oamenii pot să uite de problemele lor și se distrează pe muzica pe care tu ai creat-o pentru ei, pentru a transmite ceva. Muzica apropie oamenii indiferent de nație și de opinii politice. La asta trebuie să ne gândim.

Reporter: Mulțumim, Ilaria, pentru timpul acordat și nu rămâne decât să urmărim Dublu Click – pe pagina lor de facebook și istagram și să așteptăm cu nerăbdare data de 25 noiembrie când o să vedem în premieră videoclipul la piesa „Tot ce nu pot tu vrei”.

Componența trupei:

Ilaria Sardiello – voce
Cristi Popovici – chitară
Andrei Susa – bass
Alex Tarocco – tobe.

Service camioane
Comments are closed.