Alba Iulia: Predarea amplasamentului pentru lotul 2 din primul proiect de mobilitate urbană

- Administratie - decembrie 6, 2022
Distribuie

Astăzi (6 decembrie 2022) a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 2, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu, prin care va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Ardealului, T. Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei, atribuit firmei PORR Construct SRL, cu o valoare de 34.591.356,72 lei cu TVA.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier, creșterea utilizării transportului nemotorizat, creșterea numărului de pasageri în transportul public local, reducerea traficului cu autoturisme personale și realizarea unui centru de comandă și control pentru monitorizarea sistemului de management al traficului. În cadrul proiectului se vor amplasa șase stații de transport public inteligente, dotate cu echipamente moderne, mobilier urban, iluminat treceri pietoni și intersecții semaforizate, inclusiv sistem de supraveghere video, o stație de încărcare pentru vehicule electrice cu două puncte de reîncărcare, un sistem de management al traficului și amenajări peisajere.

Aceste lucrări vor crea un anumit nivel de disconfort și facem apel la înțelegerea cetățenilor pe perioada desfășurării lor. Este evidentă necesitatea unor astfel de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere pentru a alinia Municipiul Alba Iulia la standardele comunității europene, deoarece îmi doresc ca Alba Iulia să devină un oraș prietenos cu mediul înconjurător și ușor accesibil atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.