Aiud: Nesimțirea arde la buzunar

- Anunturi Publice - februarie 5, 2021
Distribuie

Poliția Locală a municipiului Aiud a aplicat zilele trecute sancțiuni contravenționale unor cetățeni care au depozitate ilegal deșeuri pe domeniul public.

Spre exemplu:

– Camerele video de supraveghere au surprins un cetățean care a depozitat ilegal o canapea la punctul de colectare de pe strada Ostașilor;

– În Gârbova de Jos un cetățean a depozitat ilegal deșeuri menajere, iar un altul deșeuri provenite din construcții (moloz).

Poliția Locală i-a identificat pe făptași în toate cazurile de mai sus și a aplicat câte o amendă însoțită de obligativitatea depozitării deșeurilor în conformitate cu prevederile legale.

Pentru astfel de fapte amenzile prevăzute de HCL sunt cuprinse între 200-1000 de lei. Însă legislația spune că în 14 zile poate fi achitat jumătate din minimul amenzii (100 lei), chiar dacă agentul a sancționat fapta cu amendă în valoare de 1000 de lei.

”O altă problemă apare la depozitarea ilegală a molozului. Un cetățean care respectă legea va plăti operatorului de salubritate aprox. 40 de lei/mc de moloz pentru a depozita în deșeurile în mod legal. Deseori minimul amenzii pentru depozitarea ilegală a molozului reprezintă o sumă mai mică decât suma plătită pentru depozitarea legală prin predarea molozului operatorului de salubritate. Având în vedere aceste date, luăm în calcul creșterea minimului amenzilor chiar de luna aceasta”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Service camioane
Comments are closed.