ACTIVITĂȚI DE CREȘTERE A GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ, ÎN COLABORARE CU SERVICIUL DE PROBAȚIUNE ALBA

- Din Judet - iulie 8, 2021
alba
Distribuie

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în colaborare cu Serviciul de Probațiune Alba, au demarat activitățile de aplicare a programului „Prevenirea infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice”. 13 beneficiari au fost incluși în modulul de bază al acestui program.

La data de 8 iulie 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Serviciul de Probațiune Alba, au demarat activitățile de aplicare a programului „Prevenirea infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice”, care se vor desfășura pe parcursul acestei luni.

Programul este destinat exclusiv persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune, în baza unei sentințe penale, fie pentru comiterea de infracţiuni rutiere, fie pentru alte tipuri de infracțiuni asociate cu un stil de viață și comportament care indică un risc pentru circulația pe drumurile publice.

Astfel, pe parcursul lunii iulie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 68 de ani, majoritatea condamnate pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, vor fi incluse în modulul de bază al acestui program.

Pe parcursul activității de astăzi, 8 iulie, participanții au primit informații de natură juridică, din legislația penală și rutieră, testându-și propriul nivel de pregătire teoretică privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost analizate etapele procesului de conducere auto și modul în care neatenția, impulsivitatea, lipsa de experiență în trafic și lipsa de pregătire corespunzătoare, o anumită stare emoțională și consumul de alcool afectează luarea deciziilor și consecințele implicite.

Pentru beneficiari, activitatea a constituit, în același timp, o ocazie de dialog cu polițiști aflați în altă ipostază decât cea cu care se confruntă ei de obicei (polițistul ca organ de control și aplicare a sancțiunilor legale), contribuind la creșterea gradului de încredere față de acest segment profesional. 

Activitatea face parte dintr-o inițiativă națională, prin care Direcția Rutieră, Institutul Național de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Direcția Națională de Probațiune, prin structurile lor teritoriale, Serviciile Rutiere, Compartimentele de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciile de Probațiune, își reunesc forțele în vederea dezvoltării unor noi modalități de cooperare, prin extinderea programelor de reintegrare socială și crearea unei culturi a siguranței rutiere în comunitate, în scopul reducerii riscului de recidivă și creșterii gradului de siguranță în trafic. 

Service camioane
Comments are closed.