Acțiune în Alba pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști

- Din Judet - noiembrie 17, 2022
Distribuie

Miercuri, 16 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat pe arterele rutiere din județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, în special a celor cauzate de indisciplina bicicliștilor.

Au fost depistați și sancționați contravențional 28 de bicicliști care nu au respectat normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Alți 90 de participanți la trafic au fost amendați în baza OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, anunță IPJ Alba.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

  • în mers, țineți cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale;
  • nu circulați în timp ce vă aflați sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
  • când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie echipată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare;
  • nu circulați cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare;
  • nu traversați drumurile publice, pe trecerile de pietoni, în timp ce vă deplasați pe bicicletă.
Service camioane
Comments are closed.