ACȚIUNE DE COMBATERE A CONDUCERII AUTOVEHICULELOR SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A DROGURILOR

- Din Judet - august 22, 2021
alba
Distribuie

Peste 400 de conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri din Alba Iulia și de la secțiile de poliție rurală arondate, noaptea trecută, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor. Polițiștii au depistat 3 conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat alcool.

În noaptea de 21/22 august 2021, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii Biroului de Ordine Publică au organizat o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Șaisprezece polițiști, sprijiniți de jandarmi, au acționat în filtre rutiere și au oprit, pentru control, 432 de conducători auto. În urma testărilor, pentru 3 dintre aceștia au rezultat valori pozitive în ceea ce privește consumul de alcool.

În total, polițiștii au constatat 36 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 6.2225 lei, au reținute 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare, din care două ca urmare a faptului că autovehiculele nu aveau efectuată inspecția tehnică periodică.

Față de unul dintre conducătorii auto depistați conducând sub influența alcoolului, pentru care, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, din comuna Vețel, județul Hunedoara, a fost oprit pe DN 1, în jurul orei 02,00, de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

O altă infracțiune a fost constatată de către polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia, care, în jurul orei 23,00, au depistat un bărbat de 54 de ani, din Alba Iulia, care conducea un autoturism, pe B-dul Încoronării din municipiu, având permisul de conducere suspendat.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Service camioane
Comments are closed.