65 de asociații și organizații cer eliminarea restricţiilor cu privire la numărul persoanelor care pot participa la adunările publice

- Social - iulie 9, 2021
ong
Distribuie

Zeci de asociaţii şi organizaţii au transmis, joi, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîţu, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, dar şi Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Organizaţiile semnatare îşi exprimă îngrijorarea asupra restricţiilor nejustificate privind organizarea adunărilor publice, menţinute în prezent în starea de alertă. Petiționarii acuză faptul că întrunirile sportive, religioase, culturale sau familiale, precum nunţile şi botezurile, sunt permise cu numere semnificative de participanţi, în timp ce adunările publice sunt în continuare limitate la 100 de persoane, într-un mod nejustificat din punct de vedere epidemiologic. Aceleaşi restricţii erau în vigoare în noiembrie 2020, respectiv aprilie 2021, momente de vârf ale pandemiei.

Cele 65 de organizaţii semnatare, active în domenii precum drepturilor omului, reprezentarea minorităţilor, egalităţii de şanse, protecţia mediului şi furnizării de servicii sociale solicită un tratament proporţional şi predictibil asupra limitării dreptului la întrunire, drept exercitat anual de organizaţii în forma unor marşuri şi adunări de conştientizare.

Service camioane
Comments are closed.