398 de sancțiuni contravenționale și 22 de permise de conducere reținute în urma unei operațiuni a Serviciului Rutier Alba!

- Din Judet - ianuarie 19, 2021
alba
Distribuie

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au testat peste 600 de conducători auto, în cadrul unei ample acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor. Polițiștii au depistat 7 șoferi care au urcat la volan după ce au consumat alcool.

În perioada 15-17 ianuarie 2021, Serviciul Rutier a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă interdicția de a conduce autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În cele 3 zile au fost testați 671 de conducători auto, 7 dintre aceștia fiind depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului. Față de 4 polițiștii au întocmit dosare penale, întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat alte 398 de sancțiuni contravenționale și au reținut 22 de permise de conducere, pentru abateri de la normele legale privind circulația rutieră.

Polițiștii rutieri au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.

Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere continuă. În săptămâna curentă activitățile vor viza combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, depășirea neregulamentară dar și conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Service camioane
Comments are closed.