1,5 milioane de euro pentru 14 unități de învățământ din județul Alba

- Educative - septembrie 29, 2022
Distribuie

14 contracte în valoare de 1,5 milioane de euro au fost semnate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Documentele au fost semnate de inspectorul școlar general, prof. Cornel Stelian Sandu, în prezența directorilor și a contabililor din școlile care au fost declarate eligibile în urma selecției.

Programul National pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR și vizează elevii de gimnaziu. Investițiile vor avea ca finalitate reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii. În perioada următoare Inspectoratul Școlar Județean Alba va avea rolul de agenție de implementare a proiectelor, cu atribuții de monitorizare a activităților prevăzute și va oferi sprijin conducerii unităților de învățământ.

„Banii vor fi investiți în programe care să îi ajute pe copiii aflați în risc de a părăsi timpuriu școala să înțeleagă importanța educației pentru viitorul lor” a declarat inspectorul școlar general, prof. Cornel Stelian SANDU.

Biroul de presă al ISJ Alba a prezentat lista unităților de învățământ din județul Alba beneficiare de granturi în cadrul Schemei de Granturi a Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar:

1.ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” UNIREA
2.ȘCOALA GIMNAZIALĂ HOPÂRTA
3.ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” AVRAM IANCU
4.ȘCOALA GIMNAZIALĂ SCĂRIȘOARA
5.ȘCOALA GIMNAZIALĂ BERGHIN
6.ȘCOALA GIMNAZIALĂ DOȘTAT
7.ȘCOALA GIMNAZIALĂ ROSIA DE SECAȘ
8.ȘCOALA GIMNAZIALĂ LOPADEA NOUĂ
9.LICEUL TEHNOLOGIC „DORIN PAVEL” ALBA IULIA
10.LICEUL TEHNOLOGIC JIDVEI
11.ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN DE HUNEDOARA” SÂNTIMBRU
12.ȘCOALA GIMNAZIALĂ SASCIORI
13.ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” IGHIU
14.ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SIMION BĂRNUȚIU” TIUR BLAJ

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR și vizează elevii de gimnaziu. Investițiile vor avea ca finalitate reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii. În perioada următoare Inspectoratul Școlar Județean Alba va avea rolul de agenție de implementare a proiectelor, cu atribuții de monitorizare a activităților prevăzute și va oferi sprijin conducerii unităților de învățământ.

Service camioane
Comments are closed.